ВСЯКО ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ, ЗАПОЧВА С ЕДНА ЕДИНСТВЕНА СТЪПКА ..!

НЕЗАБРАВИМ ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ - от Варна

Цена: от 335 лв.

Цена: от 335 лв. нощувки

ДАТИ: 28.04..2016 - 02.05.2016 г.

ПРОГРАМА:

1 ДЕН /ВАРНА -  СОФИЯ - СОЛУН - ИГУМЕНИЦА
Отпътуване Варна в 15.30ч от ул.Антим I. Отпътуване от София в 22.00 от площад “Александър Невски“ по маршрут София – Кулата – Солун- Козани - Гравена – Иоанина – Игуменица. 

2 ДЕН / ИГУМЕНИЦА - остров КОРФУ
Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу /1 ч 45 мин./. Настаняване в хотела. Свободно време. От 14.00 ч Панорамна обиколка на Корфу - Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаване за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело.Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / остров КОРФУ
Закуска. В 09.00 ч отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. В 9.00 ч. сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото. Връщане в хотела около 14.00 ч. Свободно време. Вечеря. В  23.00 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка. 

4 ДЕН / ПАЛЕОКАСТРИЦА
Закуска. От 10.30 ч Eкскурзия до Палеокастрица, един от най - известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Връщане в хотела - Свободно време за разходка . Вечеря. Гръцка вечер с програма. Нощувка.

5 ДЕН / остров КОРФУ - СОФИЯ

Закуска. Отпътуване за България. 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е В ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:

- транспорт с лицензиран автобус (климатик, TV, мини-бар)

- 3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери в хотел Оазис 3* http://www.corfuoasis.com
- обзорна екскурзия на Корфу

- медицинска застраховка с покритие 2000 EUR на ЗК UNICA за лица до 65 г.; 

- гръцка вечер в програма

- всички трансфери по програмата;
- посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени съдове в събота сутрин;
- посещение на гр. Керкира в събота вечер;
- фериботни билети;
- водач по време на пътуването

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- екскурзията до Палеокастрица - 15 EUR
- Двореца Ахилион – 5 EUR

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Лична карта / задграничен паспорт със 6 месечна давност от датата на отпътуване; за деца до 18 г. - декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

 


Запитай за това предложение

Име:
Email:
Телефон:
Въпрос:
 

За контакти


Варна 9000 – Автогара Варна Адрес: Бул. “Владислав Варненчик” №158 Телефон: (052) 502 660 Тел./Факс: (052) 503 427 Моб. Телефон: (088) 4162 745 e-mail: office@varnatravel.eu