ВСЯКО ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ, ЗАПОЧВА С ЕДНА ЕДИНСТВЕНА СТЪПКА ..!

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В РАЙОНА НА ВАЛЕНСИЯ

Цена: от 1172 лв.

Чартърен полет от Варна, обслужване на български език

Маршрут: ВАРНА - ВАЛЕНСИЯ - БЕНИКАСИМ - ВАРНА

Дати:
02.05.2016 - 07.05.2016

Цена за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: 599 евро / 1172 лева, при записване до 29.02, с включени летищни такси

Стандартна цена: 629 евро/ 1230 лева с включени летищни такси

Програма:

1 ден 02.05.2016 ВАРНА – ВАЛЕНСИЯ – БЕНИКАСИМ  / Полет от Варна в 09:00 с авиокомпания Бългериан еър чартър за Валенсия и кацане в 11:55 часа местно време. Обзорна екскурзия из Валенсия. Ще влезете в града през старата порта Торрес Серанос и ще видите  археологическия център Алмоина, площад  Пласа де ла Вихрин с църквата Дева Мария, покровителка на беззащитните, двореца Палао де ла Генералитат Валенсиана,  Катедралата от XIII век, където се съхранява Свещеният Граал, донесен от Йерусалим,  Кулата Санта Каталина, площад Пласа Редондо с многобройните малки магазинчета за сувенири, Централния пазар – един от най-старите в Испания,  Копринената борса, обект на ЮНЕСКО, разположена в готическа сграда от XV век. Обектите се гледат отвън. Свободно време. Трансфер  и настаняване в курорта Беникасим, в хотел Intur Orange 4* - http://www.hotelinturorange.es/en/ или подобен. Вечеря и нощувка.

2 ден 03.052016 НА ЧАША ЛИКЬОР В МАНАСТИРА НА КАРМЕЛИТИТЕ  / Закуска.  Възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане до Беникасим и Кастейон. Тази полудневна екскурзия най-напред ще започне от крайбрежната алея на Беникасим, където са вилите на богатите валенсианци от края на XIX и началото на XX век. Посещение на избата на кармелитите в парка Десиерто де лас Палмас /Пустинята на палмите/, където се намира Манастирът на кармелитите, построен през  XVII век. Тук монасите произвеждат изключителни по качеството си ликьори на билкова и плодова основа, ще опитате от тях. На връщане ще посетите Меркадо де Лунес /понеделнишкия пазар/ с повече от 300 сергии. Накрая ще се разходите из историческия център на Кастейон, ще видите емблематичния паметник на града - кула с камбанария от XVI век, известна като "Ел Фадри", манастира Мадрес Капучинас, площада Плаза Мария Агустина, парк Рибалта, базиликата Ийедо, ще имате и свободно време за шопинг. Връщане в хотела. Продължителност на екскурзията: от 09:00 до 13:00 

Цена на човек: 30 евро/ 59 лева, включва транспорт, водач на български език и входна такса за кармелитска изба с дегустация

Вечеря и нощувка.

3 ден, 04.05.2016 САФАРИ В СЪРЦЕТО НА ВАЛЕНСИЯ  / Закуска.  Възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане до Валенсия и Албуфера. Ще се върнем отново във Валенсия, за да посетим природния парк Ел Салер и езерото Албуфера, където е оризището на града.  Дом на множество застрашени растителни и животински видове и любимо място на птици от цял свят. Разходка с лодка и посещение на типична къща-музей. Свободно време за посещение на Биопарка – една от най-хубавите зоологически градини в света, където няма  огради и решетки, място където животните се чувстват в естествената си среда и което позволява на посетителите напълно да се потопят в атмосферата, наслаждавайки се на едно истинско сафари -  и то в сърцето на Валенсия.  В свободното време по желание може да разгледате и Океанографик, част от световноизвестния Град на изкуствата и науката, където се намира  най-големият аквариум в света, с богата колекция от акули и шоу с делфини. Екскурзията е целодневна. Връщане в хотела. Продължителност на екскурзията: от 09:00 до 19:00 . Цена на човек: 45 евро/ 88 лева, включва транспорт, водач на български език и разходка с лодка.

Вечеря и нощувка.

4 ден, 05. 05.2016 ПО ПЪТЯ НА ТУРОНА – ВЪЛШЕБНИЯТ СЛАДКИШ НА СРЕДИЗЕМНОМОРИЕТО  / Закуска. Възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане по пътя на Турона, посещение на Вилафамес и маслиновите градини. Полудневна екскурзия, която ще започне в един цех за производство на турон /подобен на халвата нуга/. Тук ще проследим историята и технологията за производство на този така популярен в района сладкиш, сто процента средиземноморски. Ще имаме удоволствието и да го опитаме. Ще продължим с разходка из старата част на Вилафамес – малко очарователно градче с великолепна панорама. Във Вилафамес можем да разгледаме църквата "Успение Богородично" (Парокиар де ла Асунсион), кметството, замъка, параклиса на Сан Мигел. И ще завършим в кооператив за производство на зехтин, добиван от маслинови дръвчета на повече от...100 години. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка. Връщане в хотела. Продължителност на екскурзията: от 09:00 до 13:00 . Цена на човек: 30 евро/ 59 лева, включва транспорт, водач на български език входна такса за фабрика за турон и дегустация на зехтин с подарък малка бутилка зехтин.

Вечеря и нощувка.

5 ден, 06. 05.2016 С ЛОДКА ИЗ ПЕЩЕРИТЕ САН ХОСЕ  / Закуска. Възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане до Вал Д’Уксо и Онда. Полудневна екскурзия с приключенски характер. Отправяме се към град Вал Д ‘Уксо и природния парк Сиера Еспадан, където тече подземна река. Тя е образувала пещерите Сан Хосе, които напомнят за триградската им „посестрима” Дяволското гърло – и тук, както  при българския феномен, не се знае откъде започва реката и къде завършват пещерите. 545 метра в една от пещерите ще изминем с лодка, 225 пешком из подземните галерии. След подземния „круиз”, който продължава около 40 минути, ще посетим древния арабски замък в Онда и музея на керамиката, който пази една от най-големите колекции в района. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка. Връщане в хотела. Продължителност на екскурзията: от 09:00 до 13:00 

Цена на човек: 35 евро/ 68 лева, включва транспорт, водач на български език входна такса за подводната пещера.

Вечеря и нощувка.

6 ден, 07.05.2016 / Закуска. Свободно време. Трансфер до летището във Валенсия и полет за България в 15:00. Кацане във Варна по разписание в 20:00 часа.


ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет Варна – Валенсия – Варна
 • Летищни такси 28 евро/ 55 лв. (към 14.01.2016) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Багаж до 20 кг за чекиране + 6 кг ръчен
 • Трансфери летище - хотел - летище
 • 5 нощувки със закуски и вечери с ½ вода и ¼ вино в хотел 4*
 • Обзорна екскурзия на Валенсия
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Екскурзоводско обслужване на български език

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Допълнителни екскурзии
 • Допълнителни разходи за хранене извън обявеното в пакета  и други услуги, неупоменати в програмата
 • Входни такси за посещенаваните обекти, освен упоменатите
 • Ползването на слушалки по време на екскурзиите – 2,50 евро на екскурзия, заплащат се задължително на турлидера в Испания, преди провеждането на екскурзията.


Запитай за това предложение

Име:
Email:
Телефон:
Въпрос:
 

За контакти


Варна 9000 – Автогара Варна Адрес: Бул. “Владислав Варненчик” №158 Телефон: (052) 502 660 Тел./Факс: (052) 503 427 Моб. Телефон: (088) 4162 745 e-mail: office@varnatravel.eu